Η Λέσβος αποτελεί τη «γενέτειρα» του ούζου, τον τόπο όπου η παράδοση, το μεράκι και η τέχνη της απόσταξης ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το ποτό-σύμβολο της Ελλάδας. Εδώ, οι γεύσεις και τα αρώματα έχουν τη δική τους ιστορία, καθώς κάθε σπιθαμή γης, κάθε λιόδεντρο και κάθε χωράφι γλυκάνισου, κουβαλά μέσα του αιώνες γνώσης και παράδοσης.
Η Λέσβος φημίζεται όχι μόνο για το ούζο της αλλά και για τα μικρά, καθημερινά θαύματα που συμβαίνουν στους κάμπους και τα χωριά της. Από τα γραφικά καφενεία της Μυτιλήνης μέχρι τις γιορτές στα χωριά, το ούζο απολαμβάνεται υπεύθυνα και η ζωή γιορτάζεται. Μάλιστα, αν ρωτήσετε τους ντόπιους (και όχι μόνο τους ντόπιους), θα σας πουν πως το ούζο είναι τρόπος ζωής.
Το Λισβόρι, ένα μικρό χωριό της Λέσβου, είναι γνωστό ως «ο τόπος που ανθίζει ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο». Δεν είναι τυχαίο. Η γη του Λισβορίου, πλούσια σε ηφαιστειακά στοιχεία, σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα του νησιού, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια αυτού του ξεχωριστού φυτού.
Εδώ, κάθε καρπός γλυκάνισου μεγαλώνει με τον ρυθμό της φύσης και τη φροντίδα των ανθρώπων που έχουν μάθει την τέχνη της καλλιέργειας από γενιά σε γενιά. Το αποτέλεσμα είναι ένας γλυκάνισος με έντονο άρωμα, μοναδική καθαρότητα και χαρακτηριστική γεύση που δύσκολα συναντά κανείς αλλού.
Αυτή η μικρή γωνιά της Λέσβου, το Λισβόρι, είναι η «ψυχή» του Ούζου Ματαρέλλη. Είναι ο τόπος που εξασφαλίζει ότι κάθε σταγόνα του ούζου μας είναι γεμάτη αυθεντικότητα και ποιότητα.
Η Λέσβος και το Λισβόρι είναι για εμάς κάτι παραπάνω από τόποι παραγωγής του Ούζου Ματαρέλλη. Είναι η έμπνευσή μας, η ταυτότητά μας και η βάση της γεύσης που φτάνει στο ποτήρι σας. Γιατί η γη που δίνει ζωή στον καλύτερο γλυκάνισο, είναι η ίδια που δίνει ψυχή και στο Ούζο Ματαρέλλη.